Καταχώρηση δεδομένων στο Excel με φόρμα

Καταχώρηση δεδομένων στο Excel με φόρμα

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Καταχωρήστε τα δεδομένα σας στο Excel με την χρήση μίας πρακτικής φόρμας. Δείτε τον τρόπο ο οποίος είναι εύκολος

Θέλετε να κάνετε καταχώρηση δεδομένων στο excel με φόρμα;

Η καταχώρηση δεδομένων στο excel πολλές φορές είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και ειδικά όταν πρέπει να γίνεται αναγκαστικά στο excel, αυτή η εναλλαγή μεταξύ των στηλών και γραμμών είναι λίγο βασανιστική. Θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε πως γίνεται η καταχώρηση δεδομένων στο excel με τη δημιουργία φόρμας. 

Εδώ να πούμε ότι σίγουρα υπάρχουν πολλοί καλύτεροι τρόποι να ακολουθήσετε αν θέλετε να κάνετε καταχώρηση δεδομένων (Data entry) μεγάλης κλίμακας, ωστόσο είναι ένας πρακτικός τρόπο που βολεύει σε πολλές περιπτώσεις.

Το excel σίγουρα δεν ενδείκνυται αλλά είναι μία λύση όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν άλλες μέθοδοι. Στην πραγματικότητα θα προτείναμε να χρησιμοποιήσετε για παράδειγμα την access ώστε να δημιουργήσετε μία βάση δεδομένων και να μπορείτε στη συνέχεια να διαχειριστείτε καλύτερα τα δεδομένα σας.

Καταχώρηση δεδομένων στο excel με φόρμα

Επιγραμματικά να πούμε ότι για να εκτελέσετε τη λειτουργία που δείχνουμε στο βίντεο θα πρέπει να εμφανίσετε πρώτα το κουμπί 'φόρμες' το οποίο σας παρουσιάζουμε δύο τρόπους.

Τόσο στην γραμμή γρήγορων εργαλείων, όσο και ως νέα προσαρμοσμένη ομάδα στην κεντρική καρτέλα της κορδέλας.

Σχετικά άρθρα

Συνάρτηση CALCULATE Excel

Συνάρτηση CALCULATE Excel

50 συντομεύσεις που πρέπει να ξέρεις για το Excel

51 συντομεύσεις που πρέπει να ξέρεις για το Excel