Σταθμός κόλλησης ZD-987

Το κολλητήρι είναι ένα από τα βασικότερα εργαλεία για τον ηλεκτρονικό και ηλεκτρολόγο. Είτε πρόκειται για Επαγγελματία ή μελλοντικό επαγγελματία (μαθητή/φοιτητή), το κολλητήρι είναι απαραίτητο εργαλείο για την επιδιόρθωση αλλά και κατασκευή κυκλωμάτων.

Αν είστε ένας χρήστης ο οποίος αρκείται σε ένα απλό κολλητήρι τότε σίγουρα ένας σταθμός κόλλησης όπως αυτός που παρουσιάζουμε δεν θα σας αγγίξει. 

Κολλητήρι

Αν όμως είστε αυτός ή αυτή που ασχολείται, έντονα με τα ηλεκτρονικά (και όταν λέμε έντονα, δεν εννοούμε αποκλειστικά επαγγελματικά) τότε η λύση του σταθμού μοιάζει μονόδρομος!

Πριν αποκτήσουμε ως κανάλι τον συγκεκριμένο σταθμό, το εργαλείο μας ήταν ένα απλό κολλητήρι με σταθερή θερμοκρασία λειτουργίας.

Για την αφαίρεση του καλάι είχαμε την κλασσική τρόμπα όπου για να βγάλεις την κόλληση από ένα εξάρτημα έπρεπε να κινηθείς γρήγορα και με ακρίβεια! (το οποίο είναι αστείο αν καλοσκεφτείς γιατί πολλές φορές αν δεν πετύχαινες το σημείο, έπρεπε να ξαναζεστάνεις με κίνδυνο να κάψεις το εξάρτημα ή την πλακέτα)

Τρόμπα αποκόλλησης καλάι

Ο σταθμός κόλλησης

Αυτά πέρασαν τώρα... την θέση των εργαλείων, πήρε ο κεραμικός σταθμός κόλλησης - αποκόλλησης ZD-987 ο οποίος αποτελείται από δύο κεντρικά σημεία. Ένα της κόλλησης και ένα της αποκόλλησης (soldering / desoldering)

Ας δούμε μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της μηχανής

  • Κατανάλωση: 60W(κολλητήρι)+80W(πιστόλι αποκόλλησης)
  • Τάση: 220 - 230 Vac
  • Οθόνη LCD
  • Δυνατό απορροφητικό Πιστόλι
  • Υψηλής απόδοση & αξιοπιστία
  • Έλεγχος μέσω PTC - Σταθεροποίηση σωστής θερμοκρασίας κόλλησης
  • Ταυτόχρονη & ανεξάρτητη χρήση πιστολιού Αποκόλλησης & κολλητηριού
  • Κατάλληλο για χρήση & με οικολογικές (RoHS) κολλήσεις
  • Sensors που αποτρέπουν την πιθανότητα της πτώση της θερμοκρασίας κάτω από τα επιθυμητά επίπεδα

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τους ενδιαφερόμενους υπάρχουν και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά, τα οποία μπορείτε να βρείτε στην σελίδα της Top Component Electronics στον σύνδεσμο του προϊόντος κάνοντας κλικ εδώ

Όλο το πακέτο συνοδεύεται από αρκετά εξαρτήματα τα οποία παρουσιάζουμε στο βίντεο, αλλά υπάρχει και μία γκάμα προϊόντων ανταλλακτικών όπου μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε αφορά τον σταθμό κόλλησης / αποκόλλησης.

Δείγμα κολλήσεων

Δείγμα κολλήσεων με κολλητήρι

Καθαρές κολλήσεις, απλά και γρήγορα. Η αίσθηση του κολλητηριού στο χέρι είναι πολύ καλή ενώ το εύκαμπτο καλώδιο που διαθέτει είναι αρκετό σε μήκος για να κινούμαστε εύκολα γύρω από την πλακέτα.

Δείτε όλο το βίντεο της παρουσίασης εδώ και εγγραφείτε στο κανάλι μας αν σας αρέσουν τα βίντεο του Getcert. Θα "ξαναχτυπήσουμε" σύντομα με ένα νέο βίντεο. Μέχρι τότε ρίξτε μία ματιά στις παρουσιάσεις και το υπόλοιπο υλικό που ήδη έχουμε στην σελίδα μας.

Σχετικά άρθρα

Παρουσίαση PLC TM221CE24R

Τροφοδοτικό πάγκου AXIO MET AX-3005DS

LOGO SIEMENS ένα μεγάλο εργαλείο αυτοματισμού στα χέρια σας.

Πληροφορίες

Χατζηγεωργίου Γεώργιος

info[@]getcert.gr

6945531647