Μετρητής ενέργειας από την MEAZON

Ο μετρητής ενέργειας της MEAZON, ήταν ένα συναρπαστικό προϊόν το οποίο έπεσε στα χέρια μας και είχαμε την τύχη να το δοκιμάσουμε. Κατέφθασε σε μία κατασκευή μαζί με ένα μηχανικό διακόπτη επαναφοράς και έναν αντιηλεκτροπληξιακό διακόπτη (ρελέ διαρροής).

Η πρώτη λειτουργία που δοκιμάσαμε ήταν ο απομακρυσμένος έλεγχος του ρελέ διαρροής, μιας και ο συγκεκριμένος ελεγκτής χρησιμοποιεί το NB-IoT πρωτόκολλο επικοινωνίας και μπορεί να λαμβάνει / στέλνει δεδομένα από μία κάρτα SIM.

Με την βοήθεια της MEAZON, αφού βεβαιωθήκαμε ότι στην περιοχή δοκιμών υπάρχει κάλυψη ξεκινήσαμε τα test.

Η πλατφόρμα διαχείρισης, έχει την δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου του ρελέ διαρροής σε μία εγκατάσταση, αλλά αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Οι δυνατότητες που έχει μία τέτοια συσκευή και οι πληροφορίες που μπορεί να αποθηκεύσει είναι αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Υπάρχει και η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ένα υπάρχον δίκτυο με σύνδεση ethernet / wifi 

Πλατφόρμα διαχείρισης

Όταν συνδεθήκαμε στην πλατφόρμα διαχείρισης, εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι υπήρχαν γραφήματα τα οποία εμφάνιζαν τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να βλέπουμε ιστορικό.

Κάθε συμβάν που λαμβάνει χώρα, είτε αυτό λέγεται έλεγχος του ρελέ από την πλατφόρμα, είτε κάποιος τεχνικός πατάει το test από το ρελέ, καταγράφεται στο περιβάλλον διαχείρισης.

Μετρητής ενέργειας από την MEAZON

Μπορεί να εμφανίσει τάση, ισχύ (και όλα αυτά ανά φάση γιατί ο ελεγκτής είναι τριφασικός) ακόμα και κατανάλωση σε Kwh.

Τα δεδομένα μπορούν να εξαχθούν και να αναλυθούν σε ειδικές εφαρμογές ή να αποθηκευθούν ακόμα και σε μορφή ενός βιβλίου εργασίας excel.

Που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί;

Σε όλες τις εφαρμογές όπου θέλουμε να κάνουμε καταγραφή και ανάλυση ενέργειας με σκοπό να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις για να βελτιστοποιήσουμε την ενεργειακή απόδοση.

Συνοπτικά θα μπορούσε να έχει εφαρμογή σε

  • Τεχνικές υπηρεσίες
  • Νοσοκομεία
  • Σχολεία
  • Πανεπιστήμια
  • Αλυσίδες καταστημάτων
  • Βιομηχανίες
  • Επιχειρήσεις / Γραφεία

Ο αυτόματος διακόπτης επαναφοράς δεν είναι απαραίτητος αλλά είναι χρήσιμος σε περιπτώσεις όπου θέλουμε να ελέγξουμε απομακρυσμένα το ρελέ διαρροής και στον χώρο δεν υπάρχει κάποιος/α να τον σηκώσει μετά τον έλεγχο (π.χ. μία νηπιαγωγός ή ένας νοσηλευτής σε κάποια ιατρική μονάδα οι οποίοι δεν έχουν γνώση δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε για λόγους ασφαλείας να κάνουν κάτι τέτοιο)

Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών θα μπορούσαν να τοποθετούν τέτοια συστήματα σε εγκαταστάσεις όπου οι ιδιοκτήτες τους θα ζήταγαν αύξηση ενεργειακής απόδοσης.

Αν ψάχνετε για έναν μετρητή ενέργειας (καλύτερα να το πούμε έλεγχος / μέτρηση / ανάλυση ενέργειας) τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε την MEAZON.

Σχετικά άρθρα

Παρουσίαση PLC TM221CE24R

Τροφοδοτικό πάγκου AXIO MET AX-3005DS

LOGO SIEMENS ένα μεγάλο εργαλείο αυτοματισμού στα χέρια σας.

Πληροφορίες

Χατζηγεωργίου Γεώργιος

info[@]getcert.gr

6945531647