Μετρήστε την αποδοτικότητα της επιχείρησή σας με αυτό το τρόπο

Ότι δεν μπορεί να μετρηθεί, δεν ελέγχεται. Αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια και ένα πολύ σοβαρό ζήτημα όταν πρόκειται για δεδομένα απόδοσης και επιχειρηματικότητας. Σας παρουσιάζουμε έναν τρόπο να μετράτε και να ελέγχετε την απόδοση της επιχείρησής σας με μετρήσεις.

Όταν έχουμε πολλά δεδομένα, πάντα υπάρχει η ανάγκη να τα επεξεργαστούμε και πολλές φορές να τα συγκρίνουμε με διάφορους δείκτες για να δούμε αν έχουμε θετικά η αρνητικά αποτελέσματα.

Σε αυτό θα μας βοηθήσει το Excel (και το Getcert.gr) με ένα νέο βίντεο το οποίο σας ετοιμάσαμε και μπορείτε να το δείτε στο κανάλι μας.

Πρόκειται για την δυνατότητα χρήσης μετρήσεων (measures) και δεικτών απόδοσης (KPI -> Key Performance Indicator).

Γιατί να χρησιμοποιήσουμε δείκτες και μετρητές.

Τι είναι KPI;

Το KPI σημαίνει Key Performance Indicator, είναι μια μετρήσιμη τιμή που δείχνει πόσο αποτελεσματικά μια εταιρεία επιτυγχάνει τους βασικούς επιχειρηματικούς της στόχους. Οι KPI χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της προόδου και της επιτυχίας και μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορους τομείς μιας επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και της ικανοποίησης των πελατών.

Στο Excel, οι KPI μπορούν να αναπαρασταθούν χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία, όπως πίνακες, γραφήματα και απεικονίσεις πίνακα εργαλείων. Κάποιος μπορεί να δημιουργήσει προσαρμοσμένους KPI χρησιμοποιώντας συναρτήσεις όπως IF, SUM, COUNT και VLOOKUP και, στη συνέχεια, να μορφοποιήσει τα αποτελέσματα για να τονίσει τα βασικά σημεία δεδομένων.

Επιπλέον, το Excel διαθέτει επίσης ενσωματωμένα εργαλεία όπως Συγκεντρωτικούς πίνακες, τα οποία επιτρέπουν την εύκολη ανάλυση και οπτικοποίηση των KPI.

Έστω ότι έχουμε δεδομένα τα οποία εξάγονται από ένα λογιστικό πρόγραμμα σε μορφή excel. Μπορούμε με τον συνδυασμό χρήσης του power query, power pivot να μετασχηματίσουμε τα δεδομένα όπως εμείς θέλουμε και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε μετρήσεις και δείκτες οι οποίοι θα μας δείχνουν αν όλα πάνε καλά :) ή όχι :(

Για να κατεβάσετε το αρχείο εργασίας ώστε να εξασκηθείτε, κάντε κλικ εδώ

Έχετε επιχείρηση και θέλετε βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μας με την φόρμα επικοινωνίας για να δούμε πιθανές λύσεις!

Σχετικά άρθρα

Συγκεντρωτικοί πίνακες και εισαγωγή τους στο Power query

Μορφοποίηση υπό όρους για κάθε σειρά του πίνακα

Πληροφορίες

Χατζηγεωργίου Γεώργιος

info[@]getcert.gr

6945531647