Παίξτε παλιά παιχνίδια online

Παίξτε παλιά παιχνίδια online

Τα παλιά παιχνίδια (όχι τα MAME) ήταν οι πρόγονοι των σημερινών παιχνιδιών! Οι κατασκευαστές τους, αποτέλεσαν την έμπνευση για τα επόμενα βήματα που βιώνουμε σήμερα!

Αν είστε πάνω από 35ετών σίγουρα τα έχετε παίξει ίσως σε κάποιον Amstrad 1640 ή commodore 64 με τις δισκέτες 5.25'' ή 3.5'' Αν είστε νεότεροι/ες, ευκαιρία να μάθετε πως ξεκίνησαν όλα...

Floppy disks

Με πιάνει νοσταλγία κάθε φορά που θυμάμαι να παίζω indy500 ή Moktar, Ducktales, simon the sorcerer, space quest και άλλες επιτυχίες της εποχής. Έπαιρνα τις δισκέτες και με ευλάβεια τις αποθήκευα στις δισκετοθήκες μην τυχόν και πάθουν κάτι!

Τα παλιά παiχνίδια ήταν hard core!

Ποιος δεν θυμάται το prehistoric (I & II). Ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, ψάχνοντας τους μυστικούς κωδικούς να ξεκινάς από το επίπεδο που τελείωσες τελευταίο και όχι από την αρχή. Για save τότε δεν υπήρχε ούτε υπόνοια... (αυτά ήταν για φλώρους εξάλλου :p, όποιος ήταν μάγκας ξεκίναγε και το τελείωνε χωρίς διακοπή)

Ψάχνοντας λοιπόν τρόπους να παίξω όλα εκείνα τα παιχνίδια σήμερα, ανακάλυψα ότι μπορώ μέσα από μία σελίδα και μάλιστα Online, χωρίς να χρειαστεί να κάνω download ή κάποια εγκατάσταση.

Μεγάλη η χαρά καθώς η λίστα τους είναι πλούσια και εμπλουτίζεται συνεχώς και μάλιστα μπορούμε όλοι να κάνουμε και κάποιο αίτημα για προσθήκη παιχνιδιού.

Windows...; όχι βέβαια!

Να σας πω επίσης ότι τότε τα παιχνίδια έπαιζαν σε DOS. Επίσης να σας ενημερώσω ότι στον AMSTRAD 1640 που είχα τότε... δεν υπήρχε σκληρός δίσκος (και γενικά σκληροί δίσκοι δεν έπαιζαν τότε), οπότε έβαζες δισκέτα με MS-dos, φόρτωνε.. μετά έβαζες δισκέτα 1/5 από το παιχνίδι που ήθελες και κάθε φορά που σου ζητούσε να αλλάξεις δισκέτα το έκανες, παρακαλώντας να μην κολλήσει!!

Δύο κύριες πηγές

η πρώτη είναι

https://www.playdosgames.com

Εδώ μπορείτε να παίξετε 300+ παιχνίδια κλασσικά (άλλα γνωστά και άλλα όχι), μέσα σε αυτά το γαμ@@#@ Larry!

και η δεύτερη

https://playclassic.games/

όπου μπορείτε να επιλέξετε μέσα από εκατοντάδες κλασσικά παιχνίδια για υπολογιστές, ανάμεσα τους το επικό prehistoric 2, indy500, GODS και άλλα πολλά!

Να σημειώσουμε ότι τα παιχνίδια αυτά δεν είναι απαραίτητο να έχουν κυκλοφορήσει για ηλεκτρονικά (arcade ή ουφάδικα), οπότε σε καμιά περίπτωση μην μπαίνετε στη διαδικασία να τα συγκρίνετε με τα MAME. 

Δεν αποκλείουμε βέβαια το γεγονός να έχετε στο μυαλό σας έναν τίτλο και να googlaρετε, "play _____ online" π.χ. αν θέλετε το alley cat (τι γα#%#@ο παιχνίδι) "play alley cat online"

απολαύστε!! και ελπίζω να περάσετε αρκετές ώρες διασκέδασης και νοσταλγίας!.

Σχετικά άρθρα

Πληροφορίες

Χατζηγεωργίου Γεώργιος

info[@]getcert.gr

6945531647