Προστασία αρχείων από διαγραφή

Προστασία αρχείων από διαγραφή

Η προστασία αρχείων από διαγραφή είτε αυτή πρόκειται για ακούσια είτε για εκούσια, είναι μία δεξιότητα που πρέπει να την γνωρίζεις!

Αρχικά η προσοχή είναι το καλύτερο μέτρο που μπορείς να πάρεις ενάντια στην διαγραφή αρχείων. Με λίγα λόγια να προσέχεις πριν οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την διαγραφή αρχείων.

Αντίγραφο ασφαλείας

Μία πολύ καλή λύση είναι η τήρηση αντιγράφου ασφαλείας των φακέλων και αρχείων που δεν θέλεις να χαθούν. Υπάρχουν και δωρεάν εφαρμογές για αυτό το σκοπό. Μερικές από αυτές είναι:

Easyus backup

Ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να παίρνεις αυτόματα backup φακέλους ή μεμονωμένα αρχεία σε μία εξωτερική μονάδα δίσκου ή ένα usb stick.

Cobian backup

Με δυνατότητα κρυπτογράφησης για τα αντίγραφα ασφαλείας είναι ένα εργαλείο για απαιτητικούς χρήστες. Δοκίμασε το! είναι δωρεάν

Συμπίεση αρχείων και αντιγραφή τους σε εξωτερική μονάδα USB / δίσκου

Συμπίεσε τα αρχεία σου με την δωρεάν εφαρμογή συμπίεσης 7zip και αποθήκευσε το .zip αρχείο σε ένα usb stick ή κάποιο εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Κρύψε τα αρχεία που θέλεις να προστατεύσεις

Πολλές φορές χάνουμε αρχεία διότι κάθονται και άλλοι στον υπολογιστή μας. Αν οι άλλοι που κάθονται δεν είναι έμπειροι πολύ πιθανόν να μας την κάνουν τη ζημιά.

Για να το προλάβουμε αυτό κάνουμε κρυφά τα αρχεία που θέλουμε να προστατεύσουμε και έτσι δεν μπορεί να τα βρει κανείς για να τα διαγράψει.

Κλείδωμα φακέλου με κωδικό

Μία επίσης καλή λύση είναι να κλειδώσουμε τα αρχεία μας σε ένα φάκελο. Μετά μπορείς να ορίσεις έναν κωδικό πρόσβασης για τον φάκελο και έτσι να μην μπορεί κανείς άλλος εκτός από σένα να μπει και να διαγράψει τα αρχεία (ή να τα δει!). Αυτό το έχουμε γράψει παλιότερα στο getcert και μπορείς να το βρεις εδώ

Κλείνοντας να σας πω ότι η προστασία αρχείων από διαγραφή είναι μία υπόθεση εύκολη όταν έχετε τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή σας. Αν κάθονται και άλλοι τα πράγματα δυσκολεύουν και πολλές φορές η συνεννόηση και επικοινωνία είναι πιο αποτελεσματικά από όλες τις εφαρμογές του κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Ελέγξτε την ασφάλεια του κινητού σας Getcert

Ελέγξτε την ασφάλεια του κινητού σας

Προστασία εγγραφής δίσκου

Προστασία εγγραφής δίσκου

Πως καταλαβαίνεις ένα ψεύτικο προφίλ

Πως καταλαβαίνεις ένα ψεύτικο προφίλ στα social media

Πληροφορίες

Χατζηγεωργίου Γεώργιος

info[@]getcert.gr

6945531647