Πως καταλαβαίνεις ένα ψεύτικο προφίλ

Πως καταλαβαίνεις ένα ψεύτικο προφίλ στα social media

Όταν ανοίγεις το Facebook, twitter ή οποιοδήποτε άλλο social media στο πίσω μέρος του μυαλού σου πάντα πρέπει να υπάρχει το ενδεχόμενο ότι μπορεί το προφίλ με το οποίο συνομιλείς να μην είναι αυτό που ισχυρίζεται..

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε μερικά σημεία που πρέπει να προσέχεις όταν βλέπεις ένα προφίλ.

Φωτογραφίες

Από τις φωτογραφίες που έχει ένα προφίλ μπορούμε να καταλάβουμε πολλά. Αν οι φωτογραφίες του είναι κακής ποιότητας ή δεν διακρίνονται χαρακτηριστικά τότε πολύ πιθανό κάτι να πηγαίνει στραβά.

Αν το συγκεκριμένο άτομο έχει μόνο φωτογραφίες με λουλουδάκια και ζωάκια (δεν είναι και πρωτότυποι, συνήθως τέτοια βάζουν) τότε είναι σημαντική ένδειξη ότι το προφίλ είναι ψεύτικο.

Σε περίπτωση που διακρίνετε μία και μοναδική φωτογραφία προφίλ, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως αναζήτηση στο Google (αναζήτηση εικόνων). Ίσως είναι απλά μία φωτογραφία που κάποιος/α κατέβασε και την χρησιμοποιεί.

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Ένας "φυσιολογικός" άνθρωπος, στο προφίλ του, εκτός από χαριτωμένες φωτογραφίες, ποστάρει και σχόλια ή κάνει κάποιες ενημερώσεις οι οποίες αφορούν την προσωπική του ζωή. Από εκεί μπορείτε να συγκρίνετε αν η τοποθεσία που δηλώνει ως διαμονή σχετίζεται με τα μέρη όπου κάνει check-in, αν οι φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο παρελθόν έχουν σχέση με τον/την ίδιο/α και γενικότερα δείτε μία ιστορική αναδρομή του προφίλ του.

Ένα προφίλ που δεν έχει καθόλου δραστηριότητα, είναι ύποπτο. Επίσης, ένα προφίλ που εμφανίζει ένα μοτίβο δραστηριότητας όπως αναρτήσεις από συγκεκριμένους ιστότοπους ή φιλικά προσκείμενες αναρτήσεις προς πρόσωπα ή πολιτικούς χώρους.

Φίλοι

Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι. Παρακολουθήστε τα like και σχόλια σε αναρτήσεις που έχει κάνει αυτό το άτομο. Δείτε αν αλληλεπιδρά με αυτά (απαντά ή πατάει like). Αν εντοπίσετε κάποια άτομα που αλληλεπιδρούν συχνά, ελέγξτε και τα δικά τους προφίλ με μία ματιά.

Ημερομηνία εγγραφής στο Facebook

Ελέγξτε την ημερομηνία εγγραφής στο facebook. Τα troll συνήθως κάνουν εγγραφή με ψεύτικα στοιχεία και αρχίζουν τον καταιγισμό αιτημάτων φιλίας. Προσέξτε την πληροφορία αυτή όταν δέχεστε αίτημα φιλίας από άγνωστο (κακώς! το δέχεστε αλλά τι να κάνουμε)

Σχετικά άρθρα

Ελέγξτε την ασφάλεια του κινητού σας Getcert

Ελέγξτε την ασφάλεια του κινητού σας

Προστασία εγγραφής δίσκου

Προστασία εγγραφής δίσκου

Πληροφορίες

Χατζηγεωργίου Γεώργιος

info[@]getcert.gr

6945531647