Ανάκτηση δεδομένων

Ανάκτηση δεδομένων

Η ανάκτηση δεδομένων, δεν είναι τόσο δύσκολη διαδικασία. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία και αν ο βαθμός ζημιάς είναι μικρός, μπορείτε να ανακτήσετε τις χαμένες φωτογραφίες και έγγραφά σας.

Χάσατε τα αρχεία σας; Μην πανικοβάλλεστε!! (πολύ)

Υπάρχουν εκεί έξω αρκετά δωρεάν εργαλεία τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τα ανακτήσετε! Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μία λίστα με τα εργαλεία αυτά.

RecoveRx

Το RecoveRx είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων τα οποία έχουν διαγραφεί.

Πρόκειται για μία εφαρμογή με φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον (είναι πολύ εύκολο να το μάθεις, αλήθεα). 

Μπορεί να ψάξει τόσο σε σκληρούς δίσκους όσο και σε άλλα αποθηκευτικά μέσα όπως USB stick, εξωτερικούς δίσκους, κάρτες μνήμης, κλπ. για να βρει τις φωτογραφίες, έγγραφα, ήχους, βίντεο και ότι άλλο ψάχνουμε.

Ο δημιουργός του, υποστηρίζει ότι το RecoveRx μπορεί να ανακτήσει αρχεία ακόμα και αν έχει γίνει Format. Κάνε κλικ στο παρακάτω κουμπί, Download now, για να το κατεβάσεις.

Download now

EaseUS Data Recovery Wizard

Άλλη μία ενδιαφέρουσα -και φυσικά δωρεάν!- εφαρμογή για την ανάκτηση δεδομένων από τα κοινά αποθηκευτικά μέσα (σκληροί δίσκοι, usb stick, memory cards, mp3 players) είναι η EaseUS data recovery wizard.

Ο δημιουργός υποστηρίζει ότι λειτουργεί ακόμα και με δίσκους οι οποίοι έχουν χτυπηθεί και δεν αναγνωρίζονται (πολύ ενδιαφέρον). Χρησιμοποιήστε την συγκεκριμένη εφαρμογή αν θέλετε να ανακτήσετε δεδομένα μέχρι 2GB. Κάνε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο Download now για να το κατεβάσεις

Download now

Recuva

Το recuva σας βγάζει από την δύσκολη θέση όταν χάνετε αρχεία (φωτογραφίες, έγγραφα, ήχους, βίντεο, κλπ) και τα ανακτά με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

Είναι κατασκευασμένο από τους δημιουργούς του Ccleaner

Πρόκειται για μία δωρεάν εφαρμογή, χωρίς πολλές απαιτήσεις από τον υπολογιστή σας. Κάνε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο Download now για να το κατεβάσεις.

Download now

Τα προγράμματα ανάκτησης δεδομένων

Όλες αυτές οι εφαρμογές στηρίζονται στο γεγονός ότι βρίσκουν τα αρχεία μας που έχουν γραφτεί στον δίσκο. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες ανάκτησης αυξάνονται πολύ αν η προσπάθεια ανάκτησης, γίνει αμέσως μετά την διαγραφή δεδομένων.

Μην αφήνετε να περάσουν μέρες από την διαγραφή καθώς τα νέα αρχεία θα μπουν στους ίδιους τομείς που ήταν τα παλιά, και έτσι η ανάκτηση δεν θα είναι εφικτή.

Επίσης μιλάμε για δωρεάν εφαρμογές, άρα οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. Υπάρχουν και ειδικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι εταιρείες εκεί έξω επί πληρωμή. Αν έχετε αρχεία μεγάλης αξίας (χρηματικής ή συναισθηματικής) δοκιμάστε πρώτα τα δωρεάν εργαλεία που σας παρουσιάσαμε και στην συνέχεια μπορείτε να απευθυνθείτε σε μία από τις εταιρείες που παρέχουν ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων.

Τι να κάνω για να αποφύγω απώλεια αρχείων;

Η απάντηση είναι μόνο μία. Να παίρνεις συχνά αντίγραφα ασφαλείας για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

 

Σχετικά άρθρα

Έτσι εξαπατούν τους χρήστες e-banking

Έτσι εξαπατούν τους χρήστες e-banking

GDPR. Τι είναι;

GDPR. Τι είναι;

Τι είναι το keylogger;

Τι είναι το keylogger;

Πληροφορίες

Χατζηγεωργίου Γεώργιος

info[@]getcert.gr

6945531647